HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.12.08. 16:20 Wolker Fanboy

Amiért a Google Plus hosszú távon sikeres lesz

Címkék: google facebook google plus

A Zümm befulladása után a Google Plus beindításakor nagy volt a fogadkozás, hogy ezt most komolyabban fogják venni... Komolyan vették, és növekednek is szépen: október végére 540 millió aktív felhasználót mértek. Természetesen itt másfajta terjeszkedés-térítés folyik, ami nem fájdalommentes: legutóbb a YouTube-kommentek plusosítása miatt árasztotta el elégedetlenkedők hada a fórumokat, de a karaván halad tovább.

Egy biztos: a Plus nem akar második (vagy első) Facebook lenni. A Plus a már létező és népszerű Google-szolgáltatásokat fogja szépen összefogni, tehát kikerülhetetlen. Ha akarsz másokkal barátkozni, ha nem. Ismerős? Ahogy Chrome OS-ed sem attól lesz, ha Chromebookot veszel, hanem már attól is, ha Chrome-ot használsz.

Pár ok, amiért a Plusz hosszú távon sikeres lesz - és győzni is fog:

  1. Körök: már az elejétől fogva ez volt a Plusz egyik legfontosabb újítása: könnyedén rendezheted közeli ismerőseidet, családodat, munkatársaidat külön célcsoportokba, és a posztolásnál is egyszerűen választhatod ki a közönséget. A Facebook is fejlődött valamennyit, de mintha vissza is léptek volna a céges/iskolás csoportosításokkal. 
  2. Témakörök, közönség: a Pluszban pont az a jó, hogy nem Facebook. Talán a felhasználók kisebb száma miatt is, de egyszerűen kevesebb a szemét - szakmai fórumokat-csoportokat viszont gyorsan találunk számtalan területen, és a színvonal is magas. Egyszerűen kevesebb a hülye ember - itthon legalábbis biztos. A pártok szerencsére nem itt akarnak választást nyerni, és a rokonaid sem itt próbálnak kutyákat rádsózni. A Plus nem ismerősgyűjtésre való.
  3. Google-integráció, alapszolgáltatások: Plusszá váltak a Koordináták, a Picasa - sőt: a Drive-integráció is egyre erősebb, legutóbb a fényképeket tették átjárhatóvá a két platform között. Plus-irányba mozog a Naptár, a Hangouts, a Térkép - és talán az Olvasót is megpróbálják valamiféleképpen pótolni. Ja, meg a YouTube és az Android - a Google+ tárhelye már most üti a DropBoxét... a Facebooknak ilyenjei nincsenek. Na jó, de: Instagram.
  4. Kezelhetőség: bár még a gyorsabb gépeknek is megterhelő lehet a Pluszt futtatni, a felület egyszerűen jobban kézre áll és letisztultabb, mint a Facebook. Nem látok tolakodó reklámokat - sőt, semmilyet se látok most. A billentyűkódok régóta megbízhatóan működnek, bár pont a pluszolásra kitalálhatnának lassan egyet.

Egyelőre itt tartunk. Az tény, hogy az elmyvipesedő Facebookról egyre többen menekülnek a tömeget és az általános szellemi színvonalat tapasztalva: tehát szűk körben és szakmai célokra kiváló a Pluszt használni. Hogy mit hoz a jövő, és az esetleges tömegek? Erre egyelőre nem szeretnék gondolni. Szigorú célcsoport-kezelés, tartalommoderáció - én nagyon nem szeretnék egy második Facebookot. 

Méltatlan volna a Google-hoz.

/Forrás: Marketing Land/

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr625681629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.09. 10:40:05

csoportokat a facebookon is létre lehet hozni tetszőleges összetételben, az a céges/iskolás csoportosítás szerintem automatikusan jön létre ha megadod hol dolgoztál vagy tanultál

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.09. 11:31:15

Külön zseniális húzás, hogy nem használom ezt a szart, a levelező partnerem ugyan regisztrált rá, de másik fiókkal, mint amit a velem folytatott társalgáshoz használt, a profil képét mégis odarakta a google a levelei mellé (talán a valódi nevét is, bár ebben nem vagyok biztos)

body_andras 2013.12.09. 13:15:53

szakmai célokra ott az elance és a linkedin, nyilvános publikációkra a twitter (ami már összeköthető szinte mindennel), hülyéskedésre pedig a facebook. ez a google plus nem más, mint egy konkurens oldal ráerőszakolása a google birtokában levő médián keresztül (amiket a posztoló is felsorolt). kérdem én, ha majd mindenki átpártol a "színvonalas" pluszra, nem gondoljátok hogy az is a nagyobb tömegek, illetve a reklámozók igényei szerint kezd el alakulni? ugyanúgy lesznek majd ott is idegesítő dolgok. jelenleg pedig semmivel se nyújt többet, mint a facebook, csak azt az illúziót kelti, hogy "jobb".
a google pedig, sok más céghez hasonlóan, irigyelte a közösségi médiában rejlő üzleti lehetőségeket, ezért csinálta meg a saját "facebookját". azt se tartom kizártnak, hogy zuckerberggel közösen találták ki az abszolút anti-terméket, hogy 2 ilyen oldal uralja a piacot; mint pl a pepsi és a coca-cola esetében is volt ez.

Jancsiszeg 2013.12.09. 13:53:47

Pont ez a megkerülhetetlenség a bajom. Androidot használok, és nekem kell róla a térkép (bár mostanában már inkább iGo-t használok), meg a YouTube (bár mostanában mellőzöm a telefonról filmezést), a gmail, meg a hangouts.

Nem kell picasa, drive, plus, play music, play könyvtár, play felolvasó, play hírlap, play akármi, meg úgy egészében véve az egész play szolgáltatások. Több száz MB-nyi letörölhetetlen google program van a telefonomon, amit SOHA nem használok.

Pláne nem úgy, hogy gusztustalan módon kapcsolgatja vissza egy-egy frissítésnél a szinkronizációt, és mindig csak azon kapom, hogy a képeimet tölti fel a saját rendszerébe... Vagy, hogy csak simán fut a háttérbe, miközben senki nem kérte meg erre.

Wolker Fanboy 2013.12.09. 21:52:45

@Alec: Ez igaz, csak nekem (?) nehézkesebb.

@body_andras: "ez a google plus nem más, mint egy konkurens oldal ráerőszakolása a google birtokában levő médián keresztül " - ez így van.

Nem igazán Facebook szerintem, hanem ráhúzta a meglévő, sikeres szolgáltatásokra.

@Jancsiszeg: S3-sal jártam úgy, hogy még 3G-n is alapból szinkronizált. Elég gyorsan elment pár száz mega.

Firefox OS-t próbáltál? Hátha nem ilyen erőszakos.

Blaugrana (törölt) 2013.12.15. 19:25:00

Off
Kerestem volna cikket rola, de sajnos sehol nem talaltam eddig. Pedig jo lett volna valami info mielott beleugrok, de mar keso. Beleszerettem :)
h20386.www2.hp.com/UKStore/Merch/Product.aspx?id=F1W29EA&opt=ABU&sel=PCNB
süti beállítások módosítása