HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.10.05. 23:38 Wolker Fanboy

Így téríti el a Chrome az oprendszeredet

Címkék: google hírek chrome os windows 8

Twitteren már írtam erről párszor: ha Chrome-ot használsz, Chrome OS-t használsz. Hogy aztán Chromebookod van, Maced vagy Windowsod, annak egyre kisebb lesz a jelentősége - max. nem 7 másodperc alatt bútol be a géped, de a funkciókat és a Google-ös környezetet tekintve majdnem ugyanott vagy.

De hogy ez még meggyőzőbb legyen, itt van a The Verge-ről egy kicsit dühös írás a Windows 8-ra készült Chrome-ról - egészen pontosan A Google beépíti a Windows 8-ba a Chrome OS-t. Hát igen, a Windows-rajongók már pánikolnak is egy ideje! A Google trójai falova, azaz a csomagolt alkalmazások. Chrome apps. És tényleg, szar lehet versenytársként. A böngészőablakon kívül megjelenő értesítések, Chrome-os indítóikon (launcher), Chrome offline appok...  

Windows 8-alkalmazásként futó Chrome Metro-style-ban (ezt a MS kifejezetten alapértelmezettnek beállított böngészőkre hozta létre, a Start-menüben is helyet kaphatnak az ikonok, bocs, csempék) - vajon mit lép erre a Microsoft? Könnyű szívvel átengedik platformjukat a Google-nak?

Vagy inkább csinálnak egy olyan operációs rendszert olyan böngészővel, amit nem lesz kedve senkinek lecserélnie Chrome-ra? Vagy inkább maradjon a tiltás?

Ötéves tippem: a nép úgyis szépen át fog szokni Chrome-ra, aztán egy idő után semmi szükség nem lesz a köztes sallangra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr845553292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luqe 2014.11.12. 19:43:08

Lehet olyat csinálni, hogy a chromebookon virtual desktopra belépj? Pl. citrix.
süti beállítások módosítása