HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.05.19. 13:09 Wolker Fanboy

A Chromebook billentyűzetkombináció-súgója

Címkék: kérdések chrome os chromebook

Van itt egy olyan funkció a Chromebookokban, amihez kivételesen még a Google-t meg a netet se szükséges használni - ez pedig a rendkívül látványos és informatív shortcut-súgó, amit a Shift+Ctrl+Alt+6-os kombinációval tudunk előhívni. 

(Sokaknak ez magától értetődő, de meglepve tapasztalom a már nem is annyira új tulajdonosoknál, hogy valahogy ezt elmulasztották, és fórumokban kérdezősködnek)

Innentől órákig lehet játszani. Lenyomjuk a funkció(?)billentyűk bármelyikét bármilyen felállásban, és próbálgathatjuk, hogy tényleg úgy van-e. Úgy van.

Ne feledd: a keresőbillentyű (nagyító, search) is már hasznos: vele hívhatjuk elő a régi F-billentyűknek megfelelő műveleteket!

Alul egy gyönyörűen animált gif az angol kiosztással működő funkciókhoz - a magyar layouttal majdnem ugyanide  jutunk, a különbségek minimálisak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr525296481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása