HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.05.25. 09:48 Wolker Fanboy

Chrome OS tipp: Feedly a Google Reader után

Címkék: google tipp kérdések chrome os

Hatalmas a pánik: a Google kinyírja az Olvasót! Júliusban lekapcsolják a világ legnagyszerűbb, legjobb, leggyorsabb és legkényelmesebb RSS-kezelőjét, hiába a sok fejlesztés, a csodálatos billentyűzetkombinációk (j-k-o-v meg a többi...) - bár gyűlnek szépen a tiltakozó aláírások is közben.

Az indíttatásról mind tudunk: állítólag az RSS kezd kimenni a divatból, és a Google is inkább (talán) a Plus felé szeretne terelni mindenkit. Részemről is nagy kár a Readerért, de azért várjuk meg, milyen lesz az esetleges integrált, új, Google-féle megoldás. Ha továbbra is tudok gyorsgombokkal navigálni (na meg linket nyitni, pl. v betűvel, ami egyelőre a Plusban nem működik), akkor lehet, hogy boldog leszek. A Zümmöt se sajnáljuk talán már annyira.

Ám közben sokan felismerték a hatalmas lehetőséget, és megcsinálták a maguk Google Reader-klónját - biztos, ami biztos.

Egyikük - és talán a legnépszerűbb - a Feedly

Az átköltözés kb. két kattintás volt: hozzáadtam a Chrome-hoz mint kiegészítőt, engedélyeztem, hogy a readeres accountom feliratkozásait átvegye, és azonnal át is szippantott mindent.

Kinézetre, működésre szinte ugyanaz, mint a megszokott Olvasó: működnek a gyorsgombok, persze minden még fejlesztés alatt van, pl. én a kategóriák-blogok között nem nagyon tudok a shiftes megoldásokkal váltogatni, de gondolom, ezt is megoldják majd közben.

Ha júliustól tényleg off a Reader, akkor nagy eséllyel folytatom itt.

Mobilverzió is létezik, egyelőre nem teszteltem.

Screenshot 2013-05-25 at 09.37.05.png

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr205317181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2013.05.26. 09:37:58

A Feedly-vel egy gond van, jelenleg tudtommal nincs benne export funckió, ami pedig alapvető, mert olyan szolgáltatást nem használunk, amiből nem tudjuk kinyerni az adatainkat.

Persze a Reader lekapcsolása után lehet, hogy lesz saját export, de egyelőre nincs.

báró Csekonics 2013.05.26. 10:18:26

@spontan: meg persze egy jó kérdés hogy miért akar az _összes_ oldal összes adatához hozzáférni, amit böngészek?
(Incl. netbank...)

spontan · http://erdekessegek.info 2013.05.26. 10:23:21

@báró Csekonics: az ilyenek nekem sem tetszenek, meg az sem, hogy miért kell hozzá böngésző extension, ahelyett, hogy egy weboldal lenne, mint a Reader

*rockstar* 2013.05.26. 13:25:08

Mac OSX és iOS alá nem kérdés: Newsbar. Hibátlan és magyar fejlesztés! www.newsbar-app.com/
süti beállítások módosítása