HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.05.29. 08:39 Wolker Fanboy

Pletyka: Jön az Android helyett a Chrome OS?

Címkék: google hírek samsung tablet chrome os

The Street.com: Chromephone-ok és Chromepadek?


Abszolút logikus lépés lenne, már hiányoltam is egy kicsit - a kapcsolódó fórumokon egyesen már kérték is az utóbbi időben. Már 2014 közepe környékén jöhetnek.

Ugyanis a hírek szerint a Google nagyon nem elégedett az Androiddal, és azzal, amivé az vált.

  • Java: elavult és mástól függ, lezáratlan, örökös jogviták az Oracle-lel.
  • Káosz: az Android túlságosan is nyitott és töredezett. A nagy gyártók-szereplők (Facebook, Samsung...) is ott forgácsolnak rajta, ahol érik. A Chrome OS ellenben teljes egészében Google-fennhatóság alatt áll, minden frissítés központosított ütemezéssel zajlik - a gyártóknak nincs semmilyen beleszólásuk.

Jelek már vannak: ott van az érintőképernyős Chromebook Pixel, ott van a Chrome OS-ben kialakított digitális billentyűzet - az egészet egy táblagépre, majd egy mobilra ráhúzni csak idő kérdése.

Jó lesz :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr805331704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

memberjoe 2013.06.06. 00:48:41

Galaxy Note 2-mön szépen muzsikálna és nagyon hasznos is lenne :)
süti beállítások módosítása