HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.09.15. 20:02 Wolker Fanboy

A Windows-rajongók félelmei

Címkék: microsoft hírek chrome os windows 8

Hihetetlen, de igaz: a Microsoft pártolói egyre jobban tartanak a Chrome OS-től.

Illetve nem is a félelem maga a hihetetlen, hanem hogy a Microsoftnak is komoly rajongói, de legalábbis elkötelezett érdekeltségi bázisa van. Ne értsetek félre, nem akarok én is a földön fekvő óriásba rúgni - de mit várjunk azoktól, akik NEM ÉRTIK, mi van, csak félnek? Mint amikor egy Amazonas mentén élő törzs rátalál valami űrhajóra. Nem mernek közelebb menni, bottal piszkálják, nem értik - de félnek.


Beszéljenek helyettem a Paul Thurott's Supersite for Windows gazdája és kommentelői. A fordítást tekintve legyen a mondanivaló a lényeg, ne a nyelvhelyesség. ;)

 

Szegény Nokia... és igen, nekik is ideje leigazolni valami Google-ös nagyarcot, mert ennek így rájuk nézve csúnya vége lesz.

A cím: Új támadás alatt a Windows, a Chromebookok Intel Haswellt kapnak. Egy új ellenség a láthatáron.

(...) És az új gyártókat elnézve mintha a Microsoft PC-szállító partnereinek egy "ki-kicsodáját" látnánk. Mi történt? (...)

(...) Igazából még mindig nem igazán értem a lényegét - és a Chrome csak egy ilyen izé, ami az Android alatt is elfut, sose volt nekem világos, hogy miért létezik egyáltalán. (...) Ám arra felfigyeltem, hogy az Amazon eladási listáit is Chromebookok vezették, vezetik hónapokon keresztül.

(...) A Chrome OS fenyegetés, veszély! Főleg most, hogy kijöttek a Haswell-chipes Chromebookok - ráadásul a Microsoft eddigi partnerei: az Asus és a Toshiba is beszálltak a guglis internetbe. És míg eddig az alacsonyabb árkategóriákban taroltak a Chromebookok, bizony most már a fősodorban is ott lesznek a nevetségesen drága Pixel mellett.

(...) És ami még aggasztóbb, hogy az Acer, az ASUS HP, a Lenovo, a Samung meg a Toshiba mind-mind olyan gépeket fognak most szállítani, amik nem windowsosak!

Most a kommentek:

El tudja bárki magyarázni, hogy miért vennék egy 300 USD alatti Chromebookot, amikor annyiért windowsosat is kapok Celeronnal, amit nem korlátoz le semmi Chrome-os dolog? Még mindig nem értem.

A Microsoftnak agresszívnak kell lennie, és elkapni a gyártókat, mielőtt túl késő lesz. A jó régi kegyetlen MS kell nekünk, még ha ez a bíróságokon esetleg majd kicsit drága is lesz. Ha növekszik a felhasználói bázisod, hosszú távon szakítani fogsz.  (...) Hirdesd, hogy ez nem csak egy táblagép vagy egy ultrabook. Ne csak a Macekhez hasonlítsd, hanem az Androidhoz is. Vonjunk be hallgatókat, művészeket a OneNote-ba, mutassuk meg, hogy mire lehet képes a ceruzával. Mutassuk meg nekik, hogy működik a SkyDrive.

A Chrome OS egy bullshit. Bár a Windows is az volt 1990-ben. A Google mérhetetlenül gazdag, egyszerűen hozzádvágják a rendszert. És most - a világ 6 legnagyobb gyártója őket támogatja a Windowszal szemben. Szóval igen, ez szörnyű, de az nem jelenti, hogy ez nem veszély. Gyakran a szörnyű győz.

Elég hülyén néz ki, hogy egy jó hardvert bezárnak egy olyan OS-be, ahol macskás videókat nézegetsz.

Sokaknak valami perverz vonzódásuk van a rosszabb dolgok iránt. Freudi halálvágy. Iskolákon meg intézményeken kívül, akik központilag szeretnék tudni az adataikat, nem látom értelmét az egésznek. Amúgy? Maga a tény, hogy valaki veszi ezeket a cuccokat, már önmagában betegnek tűnik.

Game over: ASUS Transformer T100. 10,1 col, négymagos Bay Trail, Win 8.1, érintőképernyő, billentyűzet-dokkoló, 11 órás üzemidő, Office, 349 USD.

Vicces, a telefonok meg a tabletek nem tűnnek túl veszélyesnek, simán csak egy másik szegmens - egészen, amíg meg nem látsz egy seregnyi, Google-böngészőt futtató laptopot. A legrosszabb az egészben az, hogy első látásra mintha Win 98 futna rajtuk. Hasonlóan néznek ki, nem úgy, mint a Macek.

A Chrome OS mint teljes desktop-helyettesítő talán csak egy vicc, de amikor az Intel meg a többi PC-gyártó egy vicc-OS-re mozdul át, akkor az már a Microsoftnak nem vicc.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr235515729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása