HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2012.10.20. 15:13 Wolker Fanboy

Itt a 250 dolláros Chromebook!

Címkék: google hírek chromebook

Illetve ott. Na de a Google úgy látszik, komolyan gondolja, és csak röhög a nála mindent mindig jobban tudó okoskodókon (adjátok fele ennyiért, tegyetek bele tízszer ekkora SSD-t, ragasszatok rá almás logót, stb.): a legtöbb nyugati (...) online áruházban már rendelhető a legújabb Chromebook, ami az eddigi 450 dolláros (wifis) csúcsmodellnél csak kicsit butább. Vagy még annyira se.

A 4 gigányi RAM helyett 2 gigás memóriát, a 12,1 colos képernyő helyett pedig 11,6-os monitort kapott - hát mit ne mondjak, ennyi visszafejlődést (?) fütyörészve elviseltem volna fele áron, de most már megtartom a Samsung 5 550-esemet, azt hiszem :) Mindenesetre, ha hozzávesszük, hogy a gép tömege alig egy kiló (2,4 font), a hatórás üzemidő is maradt, a Celeron processzort pedig a Samsung saját márkájú, 1,7 GHz-ese váltja - érdekes, de még mennyire! Nem beszélve az USB 3.0-ás csatlakozóról, ami az eddigi modellekben nem volt megtalálható.

A BestBuyon már lehet nézelődni, én is azt teszem... Amazonon dettó.

Sokak szerint a Chromebook a Google nagy bukása volt - hát ezt még ideje újragondolni szerintem. A táblagépek és a netbookok piaca érdekesen fog reagálni egy ilyen egészpályás letámadásra. Én örülök, mert a Chromebook tömegtermékké válása a Chrome OS rohamos fejlődését fogja eredményezni, és aki eddig a szüleinek, gyerekeinek, anyósnak-apósnak, kutyájának akart ilyen számítógépet - hát most tarthatja a szavát!

(A tablet pedig egy zsákutca, vegyétek már észre ;))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr784859568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása