HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2012.12.29. 16:21 Wolker Fanboy

Az Acer 199 dolláros Chromebookja

Címkék: hírek beszámoló acer cloud chrome os chromebook

Tessék, ezt akarta a sok kételkedő: aki félt rögtön a felhőre váltani, de vonzotta a Chrome OS egyszerűsége és a benne rejlő számtalan lehetőség, a szabadság, az állandó fejlődés, a Google ökoszisztéma, stb.

320 gigás vincseszter, és a Chrome OS mellett Ubuntut is futtat. Chrome OS-szel 4-5 órát bír, Ubuntu alatt alig 2 és felet, érdemes meggondolni. Már eleve a 4 óra se túl sok szerintem, a hálózati kábelt pedig tényleg csak töltésre szoktam használni.

Az Acer tulajdonképpen csak fogta az egyik olcsóbb netbookját, és szépen ráhúzott egy Chrome operációs rendszer, ezt árulja most Chromebookként - zseniális húzás, ezt sokan otthon is talán meg tudták volna csinálni, bár a gyönyörű Chrome-logót nem mindenki tudja csak úgy rászerkeszteni a fedlapra.

Kéne? Ennyiért meggondolnám, de inkább a 250 dolláros Samsung kéne az SSD-vel. Ez az Acer kis netbook lassabban bootol, az offline mód nem nagyon izgat - és a gyorsabb Samsung-modellek (főleg az 5 550-es, persze) csodálatos mutatói után nem lépnék vissza egy ilyenre.

Viszont jó tudni, hogy van lehetősége sok régivágású arcnak is egy ilyenbe beruházni, a netbookok piacán pedig egyelőre ez tűnik az egyetlen fejlődési iránynak.

Vajon itthon mikor lesz bármelyik?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr754986535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása