HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.09.21. 16:03 Wolker Fanboy

Szerkessz Office-fájlokat mobilról - Quickoffice

Címkék: microsoft google hírek google docs google drive

Amikor egy éve beszereztem a Samsung 5 550-esemet és büszkén mutogattam New York-i kollégáimnak, már akkor érdeklődve kérdezték, hogy oké, de mit csináljanak a kizárólag MS Office-formátumú céges dokumentumokkal. Na itt már kicsit problémásabb volt az ügy, és az igény már ott is megfogalmazódott, hogy egy ppt-t munkába menet, a mobiljukról vajon tudnak-e módosítani.

A válasz hosszabb keresgélés és kísérletezés után is a "sajnos nem" volt.

Persze értem én és támogatom, minden cég dolgozzon csak Google Appsszel (Alice Csodaországban) - ám amíg ez nem megy végbe, addig koncentráljunk az átjárhatóságra: na erre lesz nekünk nagyon jó az ingyenessé tett Quickoffice.

Freeing Quickoffice for everyone

Szóval első körben megkapjuk Androidra és iOS-re - ráadásul ha feltelepítjük, kapunk idővel +10 gigányi tárhelyet  is a Drive-on két évre.

Így már mobilon is szerkeszthetjük a pptx-, xls-, xlsx-, stb. fájlokat, ám - bár a Drive-szinkronizáció szépen működik - egyelőre külön alkalmazás alatt, nem a Drive-ba integrálva.

Reménykedünk tehát még:

  1. A teljes Drive-os integrációt
  2. A Chrome OS- és a többi desktop-verziót (fejlesztői csatorna alatt már elérhető).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr735527201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása