HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.04.06. 21:37 Wolker Fanboy

A Chromebookok gyermekbetegségei

Címkék: kérdések chrome os chromebook

Ne feledjük: ez egy folyamatosan frissülő, fejlődő operációs rendszerre épített koncepció - a számítógép totális újragondolása. Együtt kísérletezünk a Google-lal és élvezzük, pedig még fizettünk is érte. Ld. kinek nem ajánljuk és kinek igen.

Na de persze kompromisszumokat is kellett kötnünk: a villámgyorsan reagáló-nyíló ablakok, a zavartalanul streamelt online zene és a kényelmes Docs mellett bizony van még pár bosszantó hiányosság.

Google Music: én személy szerint meguntam az összes zenémet és mostanában csakis streamelek (Soundcloud, Mixcloud, di.fm), de azért ha már Google és alternatívát akarunk kínálni az iTuneshoz, akkor nem lenne hülyeség, ha működne a Chromebookokon is. Nem működik.

Megoldás: fogj egy windowsos gépet, töltsd le rá a Google Musicot, majd told fel a saját tárhelyedre a zenéket. Milyen megalázó már. Sokan kérik a fórumokon, úgyhogy remélhetőleg hamarosan megoldódik a probléma.

Samsung Galaxy SIII: ha valaki esetleg arra adná a fejét, hogy egy ilyen telefont vásárol, akkor készüljön fel arra lélekben, hogy bizony nem nagyon fogja a Chromebook felismerni külső meghajtóként meg sehogy sem - ahogy mondjuk egy Nexus készüléknél alap lenne. Az Android egyik zászlóshajója sajnos nem kommunikál a Chromebookkal kábelen keresztül - bár tölti.

Megoldás: adatforgalomra szerencsére tényleg nem nagyon kell már a kábel, hacsak nem saját mp3-okat szeretnél valahogy átrakni. Ekkor jön megint a windowsos gép (neeee), vagy éppen valami "file transfer"-program, ami általában sajnos egyirányú, hacsak nem akarsz érte fizetni. A jövő persze az lenne, hogy ez alapból működjön mindenféle appok nélkül is.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr65204531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.a.r.II. 2013.04.07. 15:03:07

Tessenek airdroidot hasznalni fajlatvitelhez

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.04.08. 08:26:47

Egy ilyen Chromebookon van shell? Ahhoz, hogy normálisan - mint valami komputert - használjam, valami trükk kell?

Wolker Fanboy 2013.05.07. 21:25:55

@B.a.r.II.: hú, ez elég jó tippnek tűnik egyelőre, bár kicsit sok jogosultságot kért. Na de mindegy, megkapta.

@ern0: a kérdést szegény felhasználóként pontosan nem tudom megválaszolni, de tudomásom szerint a legtöbb Chromebookra lehet húzni Linuxot - az Acer gépe pl. Ubuntut is futtat, ha azt választod ki bootoláskor. Meg létezik egy ChrUbuntu nevű oprendszer is.
süti beállítások módosítása