HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.09.25. 07:48 Wolker Fanboy

Windowsosodik is a Chrome OS: rendszerhangok

Címkék: google hírek chrome os

Kezdetben a Chrome OS nem volt más, csak tényleg egy böngésző - a Chromebook bekapcsolásakor azonnal a Chrome-ba kerültünk.

Természetesen sok ötletet merített a Google a Mozillától (sőt, leginkább tőlük), pl. a rég várt legördülő címsor - de azért vannak itt az én szememben inkább felesleges visszalépésnek tűnő újítások is:

  • Az új generációs chromebookok már rendes asztallal és tálcával rendelkeznek, nem rögtön a böngészőt dobja fel indításkor.
  • Az Acer újabb Chromebookján nem kereső, hanem Caps lock-billentyű található. Ez különösen nagy kár, mert a Search az többé-kevésbé a windowsos Start menüvel, illetve az androidról ismert launcherrel egyenértékű, ráadásul mindenre jó. 
  • Ja igen, az Acer 320 gigás meghajtóval is hozott ki gépet.
  • A legújabb: hangok indításkor, feloldáskor, lezáráskor, lekapcsoláskor. Az OMG! Chrome! már össze is gyűjtötte őket, lehet hallgatni.

Összességében szerintem ez mind felesleges, de annyiban valóban hasznos, hogy a lomha tömegeket jobban segítheti majd megszokni az új rendszert.

De azért azt is remélem, hogy a kultúrsokk tompítása érdekében nem fog a Google kétperces bootolást meg duplaklikket erőltetni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr705532484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása