HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.05.24. 08:07 Wolker Fanboy

Az Index is kipróbálta a Chromebook Pixelt

Címkék: hírek beszámoló kérdések pixel cloud chrome os windows 8 chromebook

Az Index Tech rovata kapott egy Pixelt kölcsönbe, és el is játszottak rajta.


Néhány idézetet gonoszul kiragadtam. Ismerős, már sokszor hallott kifogások az Amazonról, fórumokról, stb. Tudjátok: nekem nem kellene ez a VW Polo, nem fér el rajta a meggyszedő létrám, meg utánfutó sincs mellé, nem megy 220-szal, és keveset fogyaszt. Tehát "Tech" szemmel közelítenek ők is, és olyanokat hiányolnak a gépről, amire a felhasználók 90%-nak az utóbbi két évben valószínűleg nem volt igénye vagy szüksége.

...a Chrome OS helyére egy komolyabb Linuxot vagy Windowst telepítenénk fel.

Jézusom. Matricát adjak mellé? Amúgy pl. az Acer Chromebook párhuzamosan Ubuntut is futtat, gyárilag. 

...csak éppen a rajta futó Chrome OS operációs rendszer annyira különbözik minden mástól, amit eddig láttunk, hogy több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött is nehéz volt hozzászokni.

Nekem annyira nem: csak mint a mechanikus írógép után az elektromoshoz.

Erre a laptopra nem tudunk Microsoft Office-t, Adobe Photoshopot vagy komolyabb 3D CAD tervezőprogramot telepíteni, és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mi hiányzik.

Tényleg nem. Nekem főleg a 3D CAD hiányzik bántóan.

Csak nehogy eszünkbe jusson érdeklődni egy jó számítógépes játék iránt, mert ami egy kicsit is bonyolultabb az Angry Birdsnél, azt valószínűleg nem tudjuk feltelepíteni a Pixelre.

Valószínűleg nem, de minek is? Utoljára olyan 2000-ben játszottam PC-n, semmi értelme. Az erre fogékonyaknak amúgy elég látványos, böngészőben futtatható játékok készülnek, de bocs, nem értek hozzá.

Hiányoztak például a Mac OS X több ujjal végrehajtható gesztusai és a Windows billentyűkombinációi, amelyekkel gyorsan és hatékonyan lehet elrendezni az ablakokat.

Nem ismerem a Macet, de két-háromujjas gesztusok itt is vannak, ha valakinek ilyesmi hiányzik (én inkább billentyűzetpárti vagyok, ugye). Az ablakelrendezést nem tudom értelmezni, én teljes képernyővel dolgozom, két ablakkal, több nyitott füllel, kb. megszokott sorrend szerint. De tudtommal vannak shortcutok jobbra-balra igazításhoz, méretállításhoz - és most már a tabek sorrendjének variálásához is.

...de a szerény 32 gigabájtos ssd háttértár épp csak arra elegendő, hogy lementsünk néhány aktuális dokumentumot/zenét/filmet.

Barbárok.

Összességében: igen, ez egy folyamatosan fejlődő rendszer (egyelőre) sok kompromisszummal. Eközben iszonyatosan könnyű az egész, villámgyors, ingyenes - és csak jobb lesz. Az indexesek hiányérzete sokaknak inkább valamiféle megszokásból fakadhat.

Vagy tényleg én vagyok az egyetlen, aki szabadidejét a neten tölti posztolással, olvasással - és mondjuk a Google Docs meg a Skydrive-os Office kielégíti otthoni igényeit?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr335315616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B.a.r.II. 2013.05.24. 10:28:44

Index: Olvastam egy cikket, hogy ezt meg azt lehetetlen megcsinalni suse linuxban.
Persze egy soros parancs volt az egesz, de esz nelkul irogatnak

GifLand · http://gifland.us 2013.05.24. 10:37:34

Napi indextech tévedések. Amúgy Chromebook Pixel nagy állat, én is szívesen nyúznám.
süti beállítások módosítása