HTML doboz

Mi az a Chromebook?

Az eszköz nem lényeges. Az eszköz csak egy médium, ahogy a Chromebook is. A lényeges az a Chrome OS. Talán már te is felhasználója vagy, csak nem tudsz róla.

Kövess Twitteren, jó lesz!

Friss topikok

És a Chrome OS. Élet a Google felhőjében

2013.06.09. 10:38 Wolker Fanboy

A Prezi dobta az Internet Explorer 8-at

Címkék: microsoft hírek prezi számítási felhő

Saying goodbye to IE8

Végre nem a Chrome-mal szívunk, ahogy annyiszor előfordul online bankolós, villanyóraállás-bejelentős (igaz, kedves ELMŰ?) portálokon, hanem az exploreresek.

/Aki nem tudná: a Prezi a ppt-k szokásvilágába bezárt szabad lelkek oázisa, a storytelling és mindenféle lineáris diák újraértelmezése. Ha valaha is dolgoztál PowerPointtal, ha valaha is kellett előadnod - a Prezi teljesen újragondolja és megszeretteti az egész koncepciót. Még velem is./

Persze ez önmagában nem lenne öröm, de a poszt tanulságos. Miért?

  • A Prezi-felhasználók 10%-a Explorer 8-at használ, ám...
  • A Prezi Javascriptet futtat.
  • Az IE8 borzasztóan lassú: az egyéves Firefoxhoz vagy Safarihoz mérten nyolcszor lassabb, a Chrome-hoz képest tizenhétszer.
  • Az IE8 borzasztóan erőforrásigényes: 40-szer több memóriát használ, mint a versenytársak böngészői, egyszerűen nem eléggé stabil.

Röviden ennyi, félmegoldásnak a Chrome Frame-et ajánlják azoknak, akik nem tudnak böngészőt váltani.

Ajánlat: a Web fejlődésének története.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chromebook.blog.hu/api/trackback/id/tr215352161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása